10 værste Tips til at Give en højttaler

1. Lær tale ved hjerte eller læse det fra et script.

Dette menes at være en måde at gøre sikker på, du ikke glemmer, hvad du vil sige. I stedet, det er normalt en måde at sikre du ikke forbinde med din målgruppe.

De fleste mennesker, der bruger et script ender med at læse det, og medmindre du en professionel skuespiller eller en meget erfaren Oplægsholder, dette vil komme på tværs som unaturlig og opstyltet og vil det stoppe dig kigge på din målgruppe.

Hvis du forsøger at huske et script, kan du finde du er under endnu mere pres for at huske, hvad du ønsker at sige, fordi hvis du går ud skriptet, der er nogen vej tilbage.

Det er bedre for at forberede nogle noter, som kan være en guide bør du brug for en. Ved den tid, du har forberedt indlæg, vil du ved de vigtigste områder, du ønsker at dække. Sætte disse som overskrifter på papir eller kort i store PRINT så du kan se dem når du står. Du kan derefter kun behøver et par nøgleord til at tilføje til disse til minde om de vigtigste punkter, du vil gøre i hvert område.

Hvis du har brug for mere end dette, kan du forsøge at dække for meget information. Du kan også tænke på et par rigtig gode måder at sige noget, eller en god historie at bruge til at illustrere en pointe. Notere det ned, så du ikke glemmer.

2. øve foran et spejl.

Dette kan være lidt kontroversiel, fordi jeg kender flere bøger og undervisere give dette tip. Alt jeg kan sige er, jeg har aldrig fundet jeg kunne gøre dette.

Jeg øve (undertiden) og nogle gange jeg tape mig til at høre hvad det lyder. Men jeg kan ikke se mig selv i et spejl og tænke over hvad jeg siger, det er bare alt for distraherende. Hvis du ønsker at se, hvad du ser ud, spørge nogen til at se dig eller bruge et videokamera. Dog ikke forsumpe med bekymre sig om, hvordan du ser ud.

Hovedformålet med øve er at styrke snakken i din hukommelse, tjekke hvor lang tid det tager og hjælpe dig med at spotte områderne, hvor du gerne ikke lyder rigtigt eller hvor du kan få forvirret. Derefter kan du tænke på nogle effektive sætninger til at bruge til at få dit budskab igennem. Du kan gøre dette uden spejl.

3. Brug masser af dias.

Dette er undertiden tilbydes som et ‘tip’ til at tage opmærksomhed fra dig selv. Give publikum noget andet at se på. Et andet tip er at give dem en velvoksen handout fra starten, så de har noget at læse.

Problemet er – du skal være centrum for opmærksomhed. Folk ønsker at høre, hvad du har at sige og den bedste måde at kommunikere dit budskab er ved at tale effektivt. Med alle midler gengive brug visuelle hjælpemidler hvis de vil hjælpe, men de bør supplere, hvad du siger, ikke bare dine egne noter.

På samme måde med uddelingskopier, de kan være meget nyttigt, men du har brug at vide, hvorfor du bruger dem. Hvis de har backup oplysninger, Giv dem i slutningen. Hvis de indeholder nogle vigtige ideer, du vil referere til, som du går sammen, give dem i starten, men sørg for, at de ikke distrahere folk fra hvad du siger.

Lad os være ærlige – hvis du er så bekymret for at komme ud af rampelyset, du bør ikke gøre dette i første omgang.

4. bære en tegneserie uafgjort for at vise du har en sans for humor.

Dette hænger sammen med et par af de andre ‘tips’, som er beregnet til at give dig en hjælpende hånd med at få publikum på din side. En sjov slips siger “Se, jeg er virkelig en flink fyr. Give mig en chance. ”

Jeg vil ikke gå i detaljer her af frygt for fremmedgørende alle jer, der måske, selv nu, være iført sådan påklædning, men jeg må sige, at er ikke, hvad de fleste mennesker tror, når de ser en person iført en tegneserie slips.

Med hensyn til kjole, bære noget, du føler dig tryg i og som hensigtsmaessigt. Det er en smule vag, men det afhænger af dit publikum. Den sædvanlige tilgang er at klæde sig lidt smartere end du forventer publikum til at klæde. Alt for meget af en forskel mellem dig og dem kan forårsage problemer med troværdigheden. Bare tænke på det indtryk, du ønsker at give, og generelt undgå noget som kunne være en distraktion.

I øvrigt, jeg virkelig ikke ved, hvad den kvindelige pendant til tegneserie slips ville være. Nogen forslag?

5. start med en joke.

Det er lidt ligesom den tidligere ‘tip’. Bryde isen, vise, hvad en god sans for humor har, får du dem på din side.

Kan du ikke gøre dette. Ikke medmindre du er en god vittighed – er teller og denne vittighed absolut garanteret at få et godt grin. Og selv da, kun hvis det er hensigtsmæssigt i nogle måde. En af de bedste måder at dræbe dine chancer fra start er at starte med en vittighed, som intet har at gøre med dit emne og se det flop. Tro mig, vil du ønske, du var et andet sted og tilhørerne vil også.

Brug humor, hvis du kan. Det vil hjælpe med at få dit budskab igennem, og det vil få publikum på din side, men vær forsigtig med det. Du kan bruge historier, ting, der er sket for dig eller andre personer, der vedrører din snak. At være en smule selv-afværgende kan være en god måde at få en publikums tillid men Overdriv ikke. Hvis du er i tvivl, skal du lade det ud.

6. Fortæl dem du er nervøs for at få dem på din side.

Som nogle af de andre er dette en opfordring til støtte til publikum. Du ved, de fleste mennesker hader tanken om at tale offentligt, så du appellere til deres sympati ved at fortælle dem, hvor slemt du føler. En anden metode er at undskylde – “Jeg ved ikke, hvorfor jeg blev bedt om at gøre dette. Jeg har aldrig gjort sådan noget før. ”

Dette virker aldrig.

En ting du kan generelt være sikker på er, at i starten af en samtale, vil dit publikum ønsker dig til at lykkes. Du bør huske dette, når du føler nervøs. De vil give dig en chance for at gøre godt og de vil primært være parat til at lytte (og de vil sandsynligvis blive virkelig glad for, det ikke er dem at gøre det).

Men de også forventer noget til gengæld for den tid, de giver op. Hvis du starter, hvilket tyder på, at dette i nogle måde, vil være en elendig tale, vil de tro dig. Og de vil slukke. Du vil have mistet nogen sympati, de havde.

For at komme over dine nerver i starten, har en klar og positiv åbning arbejdede. Dette er en del af de indlæg, du kan huske for at få dig gennem de første par øjeblikke. Bare fortælle dem, hvem du er, hvad du taler om, og hvad de vil opnå lytter. Så komme videre med den.

7. stå stille og ikke flytte hænderne.

En masse mennesker, der er uerfaren på offentlige taler prøve deres yderste for at stoppe sig selv bevæge sig omkring. De synes at have nogle frygter, at deres organer vil gå ud af kontrol og de vil gøre noget helt latterligt eller pinligt. Så forsøger de at holde absolut stadig, ofte ved at holde på en talerstol som overlevende fra et skibbrud, der klynger sig til et stykke drivtømmer på havet.

Den bedste måde at få kontakt med et publikum og holde deres opmærksomhed er at opføre sig som om du taler med dem i en normal samtale. Så du færdes, du kan bruge håndbevægelser, du ser på dem. Når højttalerne forsøge at stoppe selv laver disse ting, bliver de unaturlige, fjernt fra publikum.

Så ikke får også hængt op om nogen manerer, du tror du kan have. Det er normalt bedre at se naturlig end at forsøge at holde et foredrag som om fra en spændetrøje. Bare undgå nogle indlysende distraktioner, som leger med noget i hænderne, at skubbe dine hænder i dine lommer og jonglering din ændring (en mandlig ting), flytte frem og tilbage på det ene ben. Men hvis det du siger, er interessant, folk vil lytte.

8. stirre over hovedet på publikum.

Dette er en måde at foregive at skabe øjenkontakt uden virkelig gøre det, fordi nogle mennesker føler sig akavet om det. De ønsker ikke virkelig at se på publikum. Ideen er, at hvis du ser over deres hoveder, de vil tænke du kigger på dem.

Faktisk, de vil ikke. De tror, “Hvorfor er denne person ser over mit hoved? “.

Efter min mening er den vigtigste faktor i at få en publikums opmærksomhed og holde det (bortset fra det fascinerende indholdet af din snak) øjenkontakt. Hvis du talte med en person, der aldrig så ved du, hvad ville du tænke?

Chancerne er du ville tænke, “denne person ikke er interesseret i mig. Han lytter ikke. “Eller, hvis personen, der taler men ikke kigger på dig, du tror måske, de var lidt flakkende, måske uærlig. Under alle omstændigheder ikke ville du finde det en behagelig oplevelse.

Det samme gælder for tale offentligt. Hvis jeg er i et publikum og højttaleren ser ikke på mig, kan ikke jeg føle denne person er interesseret i mig, eller om jeg lytter. Så stopper jeg med at lytte. På den anden side, hvis taleren gør et punkt at holde øjenkontakt med mig, giver det mig følelsen af, at han bekymrer sig om at lave nogle forbindelse med mig og jeg føler dig mindre tilbøjelige til at slukke.

Så kig på dem mens du taler, holde dine øjne bevæger sig rundt i lokalet, så du engagere alle der. Hvis det er et meget stort publikum, du kan se på en sektion ad gangen, men med en lille publikum, du skal kigge på individer. Ikke for alt for længe, men blik på alle som du tale så nej – man føler venstre ud.

9. Forestil dig nøgen publikum.

Dette formodes for at være en anden måde at håndtere nerver. Jeg har faktisk set det i guides til præsentationer.

Det bedste svar på dette er en jeg fandt i bogen “Vellykkede præsentationer for Dummies” af Malcolm Kushner: IDG bøger. Han siger, der er formentlig halvdelen af publikum, som du ville ikke noget imod at se nøgne. Den anden halv du sikkert aldrig ønsker at se nøgne. Uanset hvad, er det ikke en beroligende tanke.

En anden» tip’ jeg har stødt på er at foregive, at publikum ikke er der. Dette sandsynligvis virker på en måde fordi jeg kan garantere, hvis du foregive, at publikum ikke er der, snart vil det ikke være.

Jeg nævnte øjenkontakt ovenfor. Du kan ikke bare ignorere folk derude og forvente, at din tale skal have nogen virkning. Der er masser af måder at tackle nerver, men de kommer under 3 kategorier:

forberedelse, Tænk igennem hvad kan gå galt og forberede det, kender dit emne og være klar over hvorfor du giver talen, også holde tingene i perspektiv-hvad er værst end kan ske? Du udfører ikke hjernekirurgi.

afslapning eller dybe åndedrætsøvelser.

positivt self-snak, visualisere snakken går virkelig godt, fortælle dig det vil blive en succes, ved, at du har forberedt, og at du kan gøre dette og stoppe dig selv når du begynder at tænke det vil alle være en katastrofe.

Først og fremmest huske på, at alle får nervøse, når de skal tale i det offentlige. Hvis du ikke føler nervøs, bør du spørge nogen til at kontrollere din puls. Nerverne selv er ikke problemet. Du kan fortsætte og give en god snak, selvom du føler nervøs i starten.

10. har en drink på forhånd for at berolige nerverne.

Nej, nej, nej. Alkohol og nerver er en dødelig kombination. Har du nogensinde siddet gennem en forlover tale ved et bryllup? Derefter vil du ved hvad jeg mener. Gør det ikke.

I øvrigt, hvis du vil have et glas vand ved hånden i tilfælde munden bliver tør – brug stadig ikke mousserende. Bøvsen i en mikrofon er ikke anbefalelsesværdigt.

Der er du-top 10 ting at undgå når tale offentligt. Holde sig væk fra disse, følger min simple regler, og du vil ikke gå langt galt.

Held og lykke.

Dette indlæg blev udgivet i Erhverv. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.